user_mobilelogo

Offerte

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of de domeinnaam die ik wens, nog beschikbaar is?

Sommige mensen geven de domeinnaam die ze wensen in, in hun webbrowser en besluiten dat, als er geen website verschijnt, de domeinnaam nog vrij is. Dat geeft echter helemaal geen zekerheid. Veel domeinnamen zijn, om diverse redenen, al door iemand anders geregistreerd, zonder dat er een website aan gekoppeld is. Wil u weten of een domeinnaam nog vrij is, dan kan u dat bv. opzoeken op de website Domainnames. Registreer uw gewenste domeinnaam hier echter niet. De eerste domeinnaam is bij mij gratis.

Zal de website geschikt zijn voor tablets en smartphones?

Ja. De webpagina's zullen zich automatisch aanpassen aan het scherm waarop ze worden bekeken.

Hoelang duurt het om een website te maken?

Op deze vraag is niet zomaar eenduidig een antwoord te geven. Na ons gesprek en het ondertekenen van de offerte, ga ik zo snel mogelijk aan de slag. Om goed te kunnen vorderen heb ik natuurlijk zoveel mogelijk gegevens van u nodig. Dus, hoe sneller ik uw wensen ken en hoe sneller u mij de tekst en eventueel de foto's levert, hoe sneller uw website klaar zal zijn. Ik maak eerst een voorontwerp op basis van alle gegevens die u mij hebt bezorgd. Daarna plaats ik de website tijdelijk online zodat u de website kan bekijken en uw opmerkingen kan geven. Vervolgens voer ik alle aanpassingen door die u gevraagd hebt en gaat de website definitief online. Als alles vlot verloopt, kan de website op een paar weken klaar zijn.

Kan ik de teksten en afbeeldingen van mijn website zelf aanpassen?

Ja. En u hoeft hiervoor geen computerspecialist te zijn. Ik zorg voor de lay-out en de structuur van de website. Als u mij alle content levert, bezorg ik u een website die volledig afgewerkt is. Maar een website is dynamisch, net zoals uw zaak. Of misschien hebt u nog niet alle teksten uitgewerkt en wilt u die later zelf op punt kunnen zetten. U krijgt van mij de nodige instructies om zelf uw teksten en afbeeldingen aan te passen. Iedereen die een beetje vertrouwd is met de basisvaardigheden van het werken met een computer, zal dit kunnen. Met uw login en wachtwoord kan u dat zelfs van op gelijk welk toestel met een internetverbinding. Heb je liever dat ik ook latere aanpassingen voor u doe, dan kan dat. Bezorg me de gewenste teksten en/of afbeeldingen en ik doe de rest. Als het aanpassingen aan bestaande teksten betreft en is het slechts af en toe eens, dan doe ik dat gratis. Frequente aanpassingen en/of aanpassingen aan de structuur van de website worden in regie aangerekend.

Is mijn website onmiddellijk zichtbaar in Google?

Ik registreer uw website bij Google. Ik ben vertrouwd met SEO-technieken en zorg dat aan alle basisvoorwaarden voldaan is om een website vlot te kunnen vinden in Google. Het zal echter altijd een tijdje duren eer je website bovenaan in de lijst met zoekresultaten verschijnt. Er zijn bovendien heel wat factoren die een rol spelen bij een goede ranking in Google (of andere zoekmachines). U krijgt van mij tips die uw resultaat merkelijk kunnen verbeteren.

Ben ik verplicht om een onderhoudscontract te nemen?

In de basisprijs is het onderhoud van de website inbegrepen voor het eerste jaar. Aansluitend bent u nog 2 jaar verplicht om een onderhoudscontract bij mij te nemen. Daarna bent u vrij om over te stappen naar een andere webhost.

Hoe kan het dat een website goedkoper is dan bij andere bureaus? Wordt er dan niet ingeleverd op de kwaliteit?

Een degelijke website maken is veel werk. Heel veel werk. Niet te verwonderen dat een website vaak een pak geld kost. Bovendien werken de meeste ontwerpbureau's vanuit een kantoor en met meerdere personeelsleden. Ik heb geen kantoor, geen personeel en slechts heel beperkte uitgaven voor promotie, waardoor ik de kosten sterk kan drukken. Bij het maken van de website, reken ik mijn uren niet, maar wil ik een goed product afleveren. Kwaliteit en een tevreden klant staan bij mij voorop. U kan dus al een prima site hebben voor een zeer scherpe prijs. Komen er extraatjes bovenop, dan worden die aangerekend. Op deze manier wil ik beginnende zelfstandigen en kleine ondernemingen voor wie een dure website geen optie is, een stapje op weg helpen met hun zaak.

Worden er back-ups van mijn website bijgehouden?

Ja, ik maak maandelijks een back-up, maar de frequentie is bespreekbaar.

Ik heb nog een goedkopere offerte gekregen. Hoe kan dat?

U zal mogelijk nog een goedkopere website kunnen laten maken. Net zoals een auto veel meer is dan alleen maar een mooie carrosserie, is datgene dat de kwaliteit van uw website bepaalt, niet aan de buitenkant zichtbaar. Het meeste werk gebeurt aan de zgn. "backend". Daar wordt er voor gezorgd dat uw website veilig is, snel werkt, goed vindbaar is voor zoekmachines. Wanneer daar geen of onvoldoende aandacht aan besteed wordt, zal een website nog goedkoper gemaakt kunnen worden. U boet dan zeker in aan kwaliteit. Het is ook mogelijk dat u voor een lagere prijs geen originele website krijgt, maar een aangepaste kopie van een andere website. Niet fijn als u dan later vaststelt dat een concurrent een zeer gelijkaardige website blijkt te hebben.

Deel deze pagina op:

Contactgegevens

Hootkoetuur CommV

Molenbergstraat 53a - 9190 Stekene

+32 486 40 18 11

info[at]hootkoetuur.be

Contactformulier

 

Algemene voorwaarden